Veel ondernemers in de bouw hebben de laatste jaren te maken met groei. Dan merk je hoe lastig het is om gekwalificeerde stukadoors, timmermannen of metselaars te vinden. Een advertentie in de plaatselijke krant zetten is tegenwoordig echt geen optie meer, maar wat kun je dan wel doen? Wij geven de beste tips om toch aan goed personeel te komen op een voordelige en doeltreffende manier!

 

Zoek het dichtbij

De meest logische plek om te laten weten dat je op zoek bent naar personeel, is toch wel een bouwplaats. Staat er een mededelingenbord? Laat daar dan je vacature achter, inclusief je telefoonnummer en e-mailadres. Werknemers die na een klus weer op zoek zijn naar nieuw werk kunnen dan heel gemakkelijk contact met jou opnemen.

 

Gebruik je eigen materiaal

Heb je één of meerdere bedrijfswagens? Laat deze dan bestickeren met een tekst als ‘Ik zoek collega’s!’ Zo wordt jouw vacature de hele dag gezien en hopelijk gedeeld met de juiste personen. Vergeet ook zeker niet je bedrijfspand te gebruiken als ‘reclamezuil’. Op een industrieterrein komen dagelijks enorm veel mensen langs en wie weet wel jouw nieuwe werknemers. Beide opties zijn een redelijk kleine, eenmalige investering die zichzelf behoorlijk snel kan terugverdienen.

 

Zet je huidige mensen in

Heb je al goed personeel in dienst, vraag hen dan om eens goed om zich heen te kijken. Kennen zij de juiste personen die op zoek zijn naar werk? Komen ze regelmatig collega’s tegen die betrouwbaar en goed werk leveren? Je eigen mensen kunnen dit vaak het beste inschatten en zullen je hierin niet teleurstellen. Zij moeten immers met deze mensen aan de slag moeten! Je kunt er ook nog voor kiezen om ze te belonen voor hun inspanningen door een bonus te geven bij het aanbrengen van een goede, nieuwe kracht.

 

Adverteer met een online personeelsadvertentie

Heb je een mooie website en ben je ook nog eens actief op social media? Dan is dat de uitgelezen manier om jouw vacature(s) kenbaar te maken. Dat is nou eenmaal dé plek waar mensen vaak als eerste gaan zoeken naar werk. Dus schreeuw het van de digitale daken en laat je personeel, vrienden, kennissen en familie die vacature ook delen. Zo bereik je in korte tijd enorm veel mensen en heb je grote kans dat er één of meerdere geschikte mensen op de hoogte zijn van die mooie baan binnen jouw bedrijf.

Uiteraard kun je ook nog je vacatures laten plaatsen op online vacaturesites. Het liefste doe je dit op gespecialiseerde websites voor de bouw, zodat je meteen in de juiste hoek zit!

 

Schakel zzp’ers in

Veel van onze Keurmerkhouders werken als zzp’er en zij hebben stuk voor stuk enorm veel kennis van hun vakgebied. Als aannemer is het dus zeker niet onverstandig om ze in te zetten wanneer je bij een grote klus verlegen zit om personeel. Heb je regelmatig tijdelijke projecten, dan is het echt een goede keuze om te kijken of je hiervoor een zzp’er kunt inschakelen. Ben je zelf ook keurmerkhouder? Dan brengen we je graag in contact met mede keurmerkhouders. Nog geen keurmerkhouder? Meld je dan aan!

 

Zoek samenwerkingen met bouwopleidingen

Dé plek om getalenteerde, jonge krachten te vinden, is natuurlijk wel een bouwopleiding. Wanneer je een mooie samenwerking kunt opbouwen met de juiste scholen, profiteer je hier beiden van. Jij geeft ruimte voor bijvoorbeeld stages of een werk-leerplaats en jij krijgt een gemotiveerde, jonge werkkracht ervoor terug. Win-win dus!

Laat een Reactie achter