Hoeveel kost een nieuwe keuken? Is een vraag die onze vakmannen vaak krijgen. Maar je keuken upgraden kan een van de meest lonende projecten zijn om je huis een frisse uitstraling te geven, zonder hoge kosten. Een nieuwe keuken loopt al snel in de duizenden euro’s, maar met deze producten geef je je keuken in een handomdraai een nieuwe look.

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Gemiddeld beginnen de kosten voor een hele nieuwe keuken bij €5.000 oplopend tot wel €20.000 (je kunt het immers zo gek maken als je zelf wilt). Het compleet vervangen van een keuken is een flinke klus. En naast dat het dus veel kost, zal je keuken ook even niet bruikbaar zijn. Wil je kosten drukken en zelf aan de slag? Gebruik dan deze producten om je keuken een hele nieuwe look te geven, zonder deze te vervangen.

1. Zelfklevende tegelstickers

Tegels kunnen een grote impact hebben op de algehele uitstraling van je keuken. Als je niet klaar bent om de tegels te vervangen of op ziet tegen het schilderen van de tegels, kunnen zelfklevende tegelstickers een oplossing zijn. Deze stickers zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en patronen, van klassiek tot modern, en kunnen eenvoudig over bestaande tegels worden geplakt.

2. Kastdeur- en ladehandgrepen

Een andere eenvoudige manier om je keuken een upgrade te geven, is door de kastdeur- en ladehandgrepen te vervangen. Kies voor handgrepen die passen bij de stijl van je keuken en let op de afwerking, zoals roestvrij staal, messing of hout, om een ​​samenhangende en eigentijdse uitstraling te creëren.

3. Onderkastverlichting

Het toevoegen van onderkastverlichting is niet alleen een praktische upgrade, maar kan ook de esthetiek van je keuken verbeteren. LED-strips zijn een populaire keuze voor onderkastverlichting vanwege hun energiezuinigheid en heldere, gelijkmatige verlichting. Door onderkastverlichting toe te voegen, creëer je een warme sfeer in je keuken en zorg je ervoor dat werkbladen goed verlicht zijn, wat het koken en schoonmaken makkelijker maakt.

4. Aanrechtbladfolie

Is je aanrechtblad toe aan een opfrisbeurt, maar wil je geen duizenden euro’s uitgeven aan een nieuwe? Aanrechtbladfolie biedt een betaalbare en stijlvolle oplossing. Deze zelfklevende folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waaronder marmer, beton en houtnerf, en kan eenvoudig over bestaande aanrechtbladen worden aangebracht. Het resultaat is een nieuw ogend aanrechtblad dat eruitziet en aanvoelt als echt, maar tegen een fractie van de kosten.

5. Nieuwe keukenaccessoires en decoratieve accenten

Last but not least, het toevoegen van nieuwe keukenaccessoires en decoratieve accenten kan een groot effect hebben op de uitstraling van je keuken. Denk aan nieuwe kookgerei, serviesgoed, keukentextiel en decoratieve items zoals planten, kunstwerken of wandplanken. Door deze kleine, maar doordachte details toe te voegen, geef je je keuken een persoonlijk tintje en creëer je een uitnodigende ruimte waarin je graag tijd doorbrengt.

Hoeveel kost een ‘nieuwe’ keuken? Helemaal niet veel dus!

Het upgraden van je keuken hoeft geen kostbare en tijdrovende taak te zijn. Met een paar slimme producten en een beetje creativiteit kun je je keuken een geheel nieuwe look geven zonder de hele boel overhoop te halen. Of het nu gaat om het toevoegen van zelfklevende tegelstickers, het vervangen van kasthandgrepen, het installeren van onderkastverlichting, het aanbrengen van aanrechtbladfolie of het toevoegen van nieuwe accessoires, er zijn talloze manieren om je keuken op te frissen en nieuw leven in te blazen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en transformeer je keuken in een ruimte waar je trots op kunt zijn!

Laat een Reactie achter