Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden en dan gaan de meeste mensen toch wel bedenken wat hun goede voornemens zullen zijn. Misschien wel de aloude gezonde voornemens, zoals meer bewegen, gezonder eten of minder drinken. Maar er zijn ook genoeg mensen die hun huis een flinke opknapbeurt willen geven. En precies voor die mensen hebben wij een handig artikel geschreven met de beste tips om zo’n verbouwing of opknapbeurt het beste voor te bereiden. Want alleen met de juiste voorbereiding zal u beslagen ten ijs komen. Onze vakmannen denken graag met u mee!

 

Wat is het doel van de verbouwing?

Het belangrijkste wat u als eerste stap moet doen, is vastleggen waarom u wilt gaan verbouwen. Wat is het doel van de geplande verbouwing? Wilt u meer ruimte creëren? Wilt u bepaalde ruimtes opknappen, zoals een verouderde keuken of badkamer? Of wilt u de woning opknappen omdat u verhuisplannen heeft en dus de woningwaarde wilt verhogen? Hoe meer u dit doel helder op papier heeft staan, hoe beter een aannemer u kan adviseren en helpen bij het uitvoeren van de plannen.

 

Teken uw wensen

Weet u al precies wat uw wensen zijn en wat het uiteindelijke doel van de verbouwing of opknapbeurt moet worden? Teken dit dan zo duidelijk mogelijk. Maak een plattegrond van de op te knappen ruimtes op ruitjespapier en teken het liefst ook op schaal. Neem dit mee in de besprekingen met uw aannemer, zodat hij of zij precies weet wat er moet gebeuren en hoe groot de ruimte is. Hij of zij kan dan ook meedenken in eventuele andere opties die er zijn. Misschien kan er wel een muur worden doorgebroken om die gewenste woonkeuken te realiseren of kan een extra slaapkamer worden gecreëerd door juist een nieuwe muur te plaatsen.

 

Pinnen is winnen

En met pinnen bedoelen we dus niet geld uit de automaat halen, maar gebruik maken van Pinterest. Hier kunt u zoveel inspiratie opdoen en uw eigen moodboards aanmaken. Deze kunt u weer laten zien aan de aannemer of stylist, waardoor deze een nog duidelijker beeld van uw wensen en eisen zal krijgen. Zoek ook zeker naar moodboards die andere ‘pinners’ hebben aangemaakt om nieuwe stijlen te ontdekken, die misschien wel helemaal aan uw smaak voldoen.

 

Blijf binnen uw budget

Zoals het oog soms groter is dan de maag, kunnen uw wensen soms ook groter zijn dan uw portemonnee. Let bij het maken van plannen goed op het budget en ben hier ook reëel in. In de keuze van materialen kan een enorm verschil in prijs zitten, terwijl het er misschien helemaal niet zo anders uitziet. Kies uiteraard altijd voor kwaliteit en vraag bij twijfel advies aan uw aannemer! Het zou enorm zonde zijn als uw verbouwing nog niet klaar is, maar uw budget al wel de limiet heeft bereikt.

 

Maak duidelijke afspraken

Heeft u meerdere offertes van verschillende aannemers vergeleken en eindelijk een keuze kunnen maken? Goed zo! Dan kan het echte werk nu beginnen. Althans, niet na dat u heldere afspraken heeft gemaakt. Stel samen een planning op en vraag ook goed na wanneer bepaalde ‘ingrepen’ gepland worden die impact kunnen hebben op uw leefsituatie. Het tijdelijk missen van een keuken of badkamer moet natuurlijk wel opgevangen kunnen worden. Spreek ook goed af dat er tussentijdse evaluaties worden gehouden en dat u op de hoogte wordt gehouden wanneer er iets spaak loopt. Daar heeft u beide baat bij!

 

In onze database vindt u diverse vakmannen die u kunnen helpen om mee te denken met wat voor u beste opties zijn.

Laat een Reactie achter