Een stukadoor word je niet zomaar. Het vereist absoluut vakmanschap, gedegen scholing en uiteraard de juiste materialen om dit werk uit te kunnen voeren. Het lijkt misschien heel makkelijk om een muur glad te strijken, maar er komt een hele specifieke techniek bij kijken die je niet binnen een paar uur onder de knie hebt. Geloof ons maar! Dat is dan ook de reden dat wij ten alle tijden aanraden om het werk van een stukadoor aan een Kwaliteitsvakman over te laten. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt.

Een stukadoorsbedrijf wordt trouwens lang niet alleen maar ingeschakeld om muren of plafonds glad te strijken, het vlak pleisterwerk genaamd. Het stucwerk wordt namelijk al heel lang als ware kunst gezien en is dus een hele effectieve manier om de binnen- of buitenkant van een gebouw mooier te maken. De kunst van het stuken gaat zelfs helemaal terug naar de tijd van de Romeinen. Die gebruikten het al om hun huizen en gebouwen te verfraaien. In de Renaissance en Barokperiode is ook veel sierstuc gebruikt in bijvoorbeeld kerken en paleizen. Stucwerk dat zelfs nu nog te bewonderen is. Dat is dus echt ouderwets vakmanschap geweest!

Ook onder onze Kwaliteitsvakmannen hebben wij gelukkig behoorlijk wat stukadoors zitten. En die weten allemaal precies hoe ze uw woning kunnen gladtrekken en verfraaien. We hebben speciaal voor u een paar mooie voorbeelden erbij gezocht.

 

Gerenoveerde plafonds ‘oude stijl’

Kwaliteitsvakman StucadoorDelft.nl uit Delft is een modern en dynamisch bedrijf met nette, vakmensen die een gedegen scholing hebben gehad. Ze voeren hun ambacht met veel passie uit en komen hun afspraken altijd na. Dat is zeker goed te zien op deze foto(‘s). Rondom de lichtpunten in het plafond is het stucwerk prachtig gerenoveerd en in de oude stijl teruggebracht. Een staaltje absoluut kwaliteitsvakmanschap op het gebied van sierstuc!

 

Reparatie van beschadigd stucwerk

Met inmiddels bijna 40 jaar ervaring als stukadoor mag Stuc- en Spuitbedrijf JCS uit Dordrecht zich met recht wel een oude rot in het vak noemen. Hij heeft ervaring in alle soorten wand- en plafondafwerkingen, maar is een specialist in spackspuitwerk en stuken.

Heeft u stucwerk dat is aangetast of beschadigd door lekkage (foto), dan is Kwaliteitsvakman Jan ook zeker de stukadoor om in te schakelen. Hij weet als geen ander hoe hij een dergelijke beschadiging moet repareren en in no time uw woning weer kan omtoveren in een paleisje.

 

Voor en na de komst van de stukadoor

Wat wij altijd heel mooi vinden om te zien, is hoe een ruimte er voor en na de komst van een stukadoor uitziet. Kwaliteitsvakman Stukadoors- en afbouwbedrijfbedrijf Binnenmaas, gevestigd in Heinenoord, heeft geweldige voorbeelden hiervan op zijn profielpagina staan. Van een grijze muur, bestaand uit industrieel ogende betonblokken, maakt hij zonder probleem een frisse witte muur. Dit geeft een woning meteen een geheel andere uitstraling. Als allrounder in zijn vakgebied draait hij zijn hand niet om voor het schilderklaar maken (en schilderen) van wanden, aanbrengen van sierpleister, spachtelputz, Italiaanse stucco, leemstuc, lijstwerk, ornamenten en ga zo maar door.

 

Behoud van authentieke details

Bent u de trotse eigenaar van zo’n prachtige oude woning met veel authentieke details? Daar weet onze Kwaliteitsvakman Patrick Van Gerven uit Eersel wel raad mee! Hij weet precies hoe hij de wanden en plafonds kan voorzien van een verse, nieuwe laag stuc, zonder hierbij die authentieke details aan te tasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten balken waarvan u graag wilt dat ze zichtbaar blijven. Dankzij Patrick’s werkwijze heeft u weer gladde, strakke muren en plafonds, maar dan uiteraard met behoud van die prachtige details die uw huis zo bijzonder maken.

 

Renovatie van uw (open) haard

In de galerij van Randy Aarle van Randy Stucwerken uit Valkenswaard kwamen wij een foto tegen van een open haard waar hij terecht heel trots naast staat. Een (open) haard is natuurlijk vaak een centraal punt in de woonkamer en zou om die reden ook zeker zo mooi mogelijk moeten zijn. Randy weet heel duidelijk precies hoe hij een klus als deze aan moet pakken om die haard geheel naar uw wens te renoveren. Daarnaast kan hij uiteraard ook gewoon stucwerk, sierpleisterwerk, lijstwerk en latexspuitwerk voor u verzorgen.

 

Welke stukadoor gaat u inschakelen?

Zoals we hebben laten zien, zijn er talloze klussen die een stukadoor voor u kan doen. In en om het huis weet hij/zij wel raad met wat voor u misschien een oplosbaar probleem lijkt. Zij zijn er om als vakman muren en plafonds glad en strak te maken en kunnen als kunstenaar aan de slag om er een waar kunstwerk van te maken. Voor welke klus kunt u wel een stukadoorsbedrijf gebruiken?