Voor de ene zzp’er in de bouw komen de klussen als het ware aanwaaien. De ander moet er hard voor werken om elke maand weer genoeg opdrachten binnen te krijgen. Het sleutelwoord voor elke zzp’er is online zichtbaarheid. Want als jij niet online zichtbaar bent, zal die mooie klus elke keer weer aan je neus voorbijgaan. Maar hoe word jij zichtbaar voor je potentiële klanten? Dat leggen wij je heel graag uit!

 

Professionele website

Eén van de belangrijkste onderdelen van jouw online zichtbaarheid is een website. En die moet er ook nog eens professioneel uitzien, zodat die uitstraalt waar jij als professional voor staat. Je mag dus ook best wel wat investeren in die site. Ben je er zelf niet goed in, besteed dit dan zeker uit aan een professional in websiteontwerp. Denk er wel goed om dat je na oplevering van de site zelf foto’s van projecten moet kunnen toevoegen. En zorg ervoor dat de website regelmatig onderhouden wordt door iemand die er verstand van heeft.

 

Social media voor meer online zichtbaarheid

Heb je een mooie website? Dan is het tijd voor stap twee: maak bedrijfspagina’s aan op social media. Facebook, LinkedIn en Instagram zijn hier heel goed voor, maar ook TikTok kan een goede optie zijn. Nodig allereerst familie en vrienden uit en vraag hen ook om jouw social mediapagina’s te delen. Zo krijg je stukje bij beetje meer zichtbaarheid.

Vergeet ook niet om mooie foto’s van afgeronde projecten toe te voegen aan je socials en vraag tevreden klanten om hier een review achter te laten. En last but not least: plaats op je website links naar je social mediapagina’s. Zo kunnen potentiële klanten meteen al die toffe projecten zien en weten ze dat ze bij jou moeten zijn!

Kijk ook eens of er interessante groepen of community’s op social media zijn waar je lid van kan worden. Dan kun je meteen netwerken om zo misschien nog wel meer klussen binnen te krijgen.

 

Blog

Wie schrijft, die blijft! Heb jij de beste tips voor zzp’ers in de bouw of wil je juist graag consumenten laten weten hoe ze kleine klusjes zelf kunnen doen? Plaats dan regelmatig nieuwe blogs op je website en deel die weer via je socials. Hiermee positioneer jij jezelf als een expert in jouw vakgebied. En hoe vaker je blogt, hoe meer online zichtbaarheid je krijgt!

Nog een extra tip voor de beste blogs: zorg dat je teksten SEO zijn. Dit betekent dat ze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines als Google en daardoor kom je hoger te staan in de zoekresultaten. Hoe hoger, hoe beter, want zo zien veel meer mensen je website en zul je dus ook meer klussen binnenhalen.

 

Google bedrijfsprofiel

Nog meer gratis reclame? Maak een Google bedrijfsprofiel aan! Dit zorgt ervoor dat mensen die zoeken via Google jou sneller kunnen vinden en meteen kunnen doorklikken naar je website. Aanmaken en beheren kan heel gemakkelijk en het kost je helemaal niets!

Keurmerk Kwaliteitsvakman voor meer online zichtbaarheid

Met 40.000+ consumenten website bezoekers per jaar, kan een profiel op de website van het Keurmerk Kwaliteitsvakman je behoorlijk wat online zichtbaarheid opleveren! Hoe meer positieve reviews je op je profiel verzameld, hoe hoger je in de zoekresultaten komt. Ontdekken of het Keurmerk iets voor jou is? Bezoek deze pagina.

Laat een Reactie achter