In een passende bedekking van jouw vloer is er echt enorm veel keuze. Van tegels tot een gietvloer en alles daar tussenin. Maar welke vloer is nou het meest geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer en waar moet je op letten bij jouw vloer kiezen? Wij helpen je om de beste keuze te maken voor een nieuwe vloer!

Vloer kiezen voor welke ruimte?

De keuze voor het materiaal van je nieuwe vloer hangt natuurlijk erg af van de ruimte waarin deze terecht zal komen. Voor een slaap- of woonkamer zijn de mogelijkheden in principe eindeloos, terwijl je voor een badkamer of keuken toch op meerdere aspecten gelet moet worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel soorten laminaat geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Laat je hierin zeker adviseren door een specialist!

Wie zijn de gebruikers?


Om de juiste keuze te maken, is het natuurlijk ook van belang om erbij stil te staan wie de hoofdzakelijke gebruikers van die vloer worden. Gaat het om één persoon, om een stel of juist een gezin met meerdere kinderen en huisdieren? Dit gegeven heeft namelijk veel invloed op de slijtvastheid van de vloer die je uiteindelijk gaat kiezen. En daarnaast zal bij een groot gezin bijvoorbeeld ook de isolatiewaarde erg belangrijk zijn.

Welke sfeer zoek je?


Naast de soort ruimte en het type gebruiker, is het ook essentieel om erbij stil te staan welke sfeer je met de vloer wilt uitstralen. Een vloer is namelijk erg sfeerbepalend voor een ruimte. Neem dit dus ook zeker mee in je overweging en laat je waar nodig adviseren door een expert.

Eisen en wensen bij een vloer kiezen


Hierboven gaven we al aan dat er een paar belangrijke aspecten zijn waar je rekening mee moet houden bij de keuze voor een nieuwe vloer. Naast vochtbestendigheid en (geluid)isolatiewaarde is het natuurlijk ook goed om te kijken naar toekomstig onderhoud, het gemak om de vloer te leggen, duurzaamheid, schoonmaakgemak en milieuvriendelijkheid. En ook niet onbelangrijk: wat is je budget en kun je de vloer zelf leggen?

Meest onderhoudsvriendelijke vloeren


Als laatste willen we jullie nog graag laten weten welke vloeren het meest onderhoudsvriendelijk zijn. Je wilt immer niet te veel tijd kwijt zijn aan onderhoud en schoonmaak. Dus hierbij de meest onderhoudsvrije vloeren:

  1. PVC-vloer; de meest onderhoudsvriendelijke vloer die er is. Hij is waterdicht en heel gemakkelijk te stofzuigen en dweilen.
  2. Laminaatvloer; een goed alternatief voor een massief houten vloer. Hij is veelal krasbestendig, heeft een gladde toplaag die makkelijk schoon te houden is en je hoeft hem niet te schuren/lakken.
  3. Een sterke, niet krasgevoelige vloer die heel gemakkelijk schoon te maken is.
  4. Een slijtvaste, naadloze en waterafstotende vloer waar je naast schoonmaken weinig onderhoud aan hebt.
  5. Deze blijft het mooist door hem dagelijks te vegen of stofzuigen. Het naadloze oppervlak, de beschermende coating en gladde oppervlak maken het een onderhoudsarme vloer.
  6. Ouderwets goed dankzij het harde, krasbestendige oppervlak en waterbestendigheid.
  7. Dankzij de vuilafstotende eigenschappen en bestendigheid tegen stofzuigen is ook tapijt een behoorlijk onderhoudsvriendelijke vloer.
  8. Woonbeton is onderhoudsvriendelijk door het gladde oppervlak en de krasbestendigheid. Het onderhoud is vergelijkbaar met pvc of tegels.
  9. Natuursteen heeft een glad en hard, krasvrij oppervlak dat geen water doorlaat. Dweilen moet wel met een speciaal schoonmaakmiddel.
  10. Marmoleum is een natuurlijke vloer met een speciale toplaag. De vloer is slijtvast en heeft antibacteriële eigenschappen.

We hopen dat het kiezen van een vloer is gelukt, maar wie gaat hem nu leggen? Vind de perfecte vakman voor jouw klus in onze online vakmannen database.

Laat een Reactie achter