Een huis is eigenlijk nooit echt af. Er valt altijd wel iets op te knappen, te repareren of zelfs te verbouwen. En als je zelf niet twee rechterhanden hebt, of geen verstand hebt van elektra of leidingen, dan is een goede klusjesman vinden voor jouw klus natuurlijk belangrijk! Hoe? Dat leggen we je graag uit!

 

Online een goede klusjesman vinden

Om maar meteen met de meest voor de hand liggende optie te starten: je kan heel wat goede klusjesman vinden online! Zoals bijvoorbeeld in de database op onze website, waar je ook meteen contact kan leggen met iemand die je aanspreekt. Het grote voordeel hieraan is dat je meteen kunt zoeken op de juiste regio en specialisatie, zoals badkamers, elektra of dakbedekking. Daarnaast zie je ook de meest recente reviews die je een goed beeld geven van de vakbekwaamheid van die klusjesman.

Vind hier een goede klusjesman voor jouw klus

 

Aanbevelingen van vrienden voor goede klusjesmannen

Heb je online geen beschikbare of geschikte klusjesman kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook altijd even om je heen vragen of iemand tips heeft. Veel mensen die een goede ervaring met een klusjesman kunnen je vaak wel iemand aanraden. Dus vraag je vrienden en familie om je te helpen bij het vinden van een goede klusjesman, of loop eens een rondje in je buurt om te zien of er ergens op dat moment geklust wordt. Trek de stoute schoen aan en vraag bij die huizen naar hun ervaringen. De beste reclame is immers mond-tot-mondreclame!

 

Wat mag je verwachten

Heb je een goede klusjesman gevonden, dan is het goed om te weten wat jij van diegene kan verwachten. Er bestaan allround-klusjesmannen die van ontzettend veel verschillende klussen verstand hebben. Maar heb je echt een klus die om de juiste specialisatie vraagt, dan is een vakspecialist wel echt een vereiste. Zoals bijvoorbeeld het aanleggen of aanpassen van elektra of het plaatsen van een gloednieuwe badkamer of keuken. Vraag vooral goed door en schakel eventueel nog een andere klusjesman in als er iets moet gebeuren waar je eerste keuze minder verstand van heeft. Zo kunnen ze samen de klus voor jou klaren.

 

Zwart op wit

Zet alle afspraken die je met de klusjesman maakt op papier. Denk hierbij aan de totaalprijs, de geschatte tijd die nodig is om de klus af te maken en afspraken over eventueel meerwerk. Soms word je gevraagd om een aanbetaling te doen, waarbij het restbedrag wordt betaald bij oplevering. Al deze dingen leg je samen vast, zodat je hier beiden op terug kunt vallen.

 

Kosten van een goede klusjesman

De tarieven van een klusjesman verschillen per persoon. De ene vraagt om een uurtarief (meestal bij kleinere klussen), terwijl een ander liever met projectprijzen werkt; oftewel een totaalbedrag voor de hele klus. Je doet er dan ook verstandig aan om bij meerdere klusjesmannen een offerte aan te vragen en deze goed met elkaar te vergelijken. Lees ook zeker de algemene voorwaarden die gehanteerd worden en kies diegene waar jij het beste gevoel bij hebt. Neem sowieso de tijd om je keuze te maken en maak geen overhaaste beslissingen.

Laat een Reactie achter