Goed stucwerk maakt de buiten- en binnenkant van jouw woning helemaal af. Maar dan moet het natuurlijk ook echt goed gebeuren! Want als je een beunhaas aan het werk zet, of misschien denkt dat het een simpel klusje is en zelf aan de slag gaat, dan kan dat wel eens heel slecht uitpakken. Met als resultaat muren die er heel lelijk uitzien. En dat wil je natuurlijk niet. Maar waar moet je dan op letten bij het kiezen van een goede stukadoor? Wij helpen je op weg.

 

Zoek naar referenties voor het vinden van een goede stukadoor

Waar we vroeger natuurlijk altijd af moesten gaan op mond-tot-mondreclame, hebben we nu het grote voordeel dat we op internet op zoek kunnen gaan naar referenties. Stukadoors die een website, social media of Google Bedrijf hebben, kunnen hier hun referenties verzamelen. En natuurlijk hebben onze Keurmerkhouders een eigen pagina in onze database waar hun klanten een review kunnen achterlaten.

Zoek dus allereerst een paar stukadoors in jouw regio op en kijk of hun klanten over het algemeen tevreden zijn. En vergeet ook zeker niet om in je eigen omgeving navraag te doen. Vraag familie, bekenden, vrienden of ze een goede, betrouwbare stukadoor kennen die bij jou aan het werk kan. Goede reviews zijn echt goud waard en zijn je belangrijkste richtlijn bij het kiezen van een geschikte kandidaat voor jouw klus. Bekijk ook de referenties van de Keurmerkhouders in jouw regio op onze website.

 

Bepaal je budget voor een stukadoor

Naast de juiste referenties is het natuurlijk ook erg belangrijk dat een stukadoor het gewenste werk binnen jouw budget kan doen. Kijk dus heel goed wat jouw maximale budget is en vraag bij meerdere stukadoors een specifieke offerte aan. Vraag hierbij ook wat de prijs voor eventueel meerwerk zal zijn en maak hier afspraken over, zodat je aan het einde van de klus niet ineens met een veel hogere factuur komt te zitten. Dit schept voor beide partijen duidelijkheid en tevredenheid.

Ga er trouwens niet klakkeloos vanuit dat de hoogste offerte logischerwijze ook meteen de beste stukadoor zal zijn. Dit hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn. Door de grote tekorten in de bouw de laatste jaren zijn de prijzen helaas enorm gestegen. Niet elke stukadoor is meegegaan in deze stijgingen, dus een lagere offerte kan ook van een absolute vakman zijn. Ga dan dus alsnog uit van die referenties!

 

Maak heldere afspraken

Zoals hierboven ook al genoemd, is het heel belangrijk om heldere afspraken te maken over het werk dat gedaan moet worden. Soms kan het enorm in de prijs schelen als je zelf al wat voorbereidende klusjes doet, zoals het oude stucwerk verwijderen en/of de muur of muren in de voorstrijk zetten. Uiteraard altijd in samenspraak. Daarnaast is het verstandig om afspraken te maken over de start- en eindtijden van de werkzaamheden elke dag. Gaat het om een woning waar je momenteel niet verblijft, dan zal dit waarschijnlijk geen enorm probleem zijn. Maar vinden de werkzaamheden plaats in je huidige woning, dan zal het misschien niet heel fijn zijn als de stukadoor om zes uur ’s ochtends al aan de slag gaat.

Maak alles bespreekbaar en geef duidelijk aan wat jullie beiden prettig vinden. Dat werkt uiteindelijk toch het fijnst. En het grootste voordeel aan onze Keurmerkhouders? Dat je weet dat ze niet alleen volgens jullie gezamenlijke afspraken, maar ook volgens heldere algemene voorwaarden werken. Dat geeft nog net dat extra beetje zekerheid, toch?

Laat een Reactie achter