Stel, je hebt net een nieuw huis gekocht en wilt hier iets aan laten verbouwen of het helemaal renoveren. Of je woont al jaren met plezier in je huidige woning en besluit om die eens goed aan te pakken. Een goede aannemer in dienst nemen is dan belangrijk. Deze is verantwoordelijk voor het hele project en jij kunt alles uit handen geven. Het is dan uiteraard essentieel dat die aannemer betrouwbaar en geschikt is. In dit blog leggen we uit hoe je een geschikte aannemer vindt en waar je op moet letten bij het zoeken.

 

Wat is een aannemer en wat doet een aannemer?

Voordat je op zoek gaat naar een aannemer, is het wel belangrijk om te weten wat diegene precies gaat doen. Hij/zij is verantwoordelijk voor het hele project, dus het bespreken van het ontwerp, het bestek en de werktekeningen. De aannemer maakt een planning, regelt de benodigde vergunningen en zorgt dat de gewenste bouwmaterialen volgens planning aanwezig zijn. Ook heeft diegene verantwoordelijkheid over het inschakelen en aansturen van specialisten als een loodgieter, elektricien en/of schilder. Gaat er tijdens het project iets mis, dan is de aannemer jouw aanspreekpunt.

 

Waar vind je een goede aannemer?

Idealiter kies je een aannemer die aangesloten is bij een keurmerk, zoals ons eigen Keurmerk Kwaliteitsvakman. Je weet dan dat je een goede aannemer vindt die netjes werkt en voldoet aan de eisen. In onze database kun je selecteren op vakgebied en regio, waardoor je altijd iemand in jouw omgeving kunt vinden. Wist je dat al onze keurmerkhouders minimaal 12 maanden garantie geven op het geleverde werk?

 

Hoe kies je een aannemer?

Heb je een paar verschillende aannemers gevonden, dan nodig je ze allemaal uit om het uit te voeren project te komen bekijken. Hierna zullen ze een offerte uitbrengen, die je kunt vergelijken. Let tijdens die afspraken trouwens goed erop of je een goed gevoel hebt bij de persoon. Je zult er tijdens het hele verbouw-/renovatieproject veel contact mee hebben, dus een beetje een klik zou fijn zijn.

Wat ook nog belangrijk is bij het kiezen, is dat je goed kijkt naar de specialisatie van die aannemer. Wil je een nieuwe dakkapel laten plaatsen, dan is het logisch dat je iemand kiest die hier ruime ervaring in heeft.

Verder is het natuurlijk van belang dat de offerte binnen jouw kostenplaatje valt. Mocht het voor jouw situatie mogelijk zijn, dan kun je met de meesten afspreken dat je een deel van het voorbereidende werk zelf doet. Denk aan een muurtje slopen of behang verwijderen. Dit kan je wel eens een flinke som geld besparen, dus maak het altijd bespreekbaar.

 

Maak heldere afspraken

Heb je een aannemer gevonden, zorg er dan voor dat al jullie afspraken eenduidig en helder op papier staan. Spreek bijvoorbeeld af dat eventueel meerwerk altijd met jou besproken moet worden, waarbij je ook meteen te horen krijgt wat de extra kosten zullen zijn. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Laat een Reactie achter