Woninginbraken zijn niet alleen heel erg vervelend, ze komen ook nog eens behoorlijk vaak voor in Nederland. Naast het feit dat uw kostbare spullen gestolen kunnen worden, is het ook absoluut geen fijn gevoel om te weten dat iemand in uw privé-omgeving is geweest. En naast kosten voor vervanging van de gestolen spullen, is er ook vaak sprake van schade die is aangericht door de inbreker. Wat ons betreft is de aanschaf van een alarmsysteem dan ook zeker geen overbodige luxe. En gelukkig hebben wij gespecialiseerde elektriciens in huis om zo’n systeem voor u te installeren.

 

Natuurlijk zijn er bepaalde afwegingen te maken om erachter te komen of een alarmsysteem iets voor u is. Want naast een goede (of betere beveiliging) van uw woning, is het ook heel prettig om te weten dat u en uw familie veilig en met een gerust hart kunnen gaan slapen. En dat is ook heel wat waard. Wij denken dat een goed alarmsysteem zeker de investering waard is en hebben voor u de belangrijkste redenen, in willekeurige volgorde, op een rijtje gezet.

 

Kleine kans op woninginbraak

Waarschijnlijk klinkt dit als een inkoppertje, maar toch is het wel een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een alarmsysteem. Uiteraard is het nog steeds mogelijk dat een inbreker een poging waagt om uw huis binnen te dringen, maar wanneer het alarm dan afgaat, zal dit genoeg zijn om uw eigendommen en familie te beschermen.

 

Lagere verzekeringspremie

Wanneer u ervoor kiest om een alarmsysteem in en om uw woning te laten installeren, levert dit meer op dan alleen een beter gevoel van veiligheid. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een speciale regeling die ervoor zorgt dat u minder premie betaalt voor uw woonverzekering. Uw inboedel is beter beschermd en dus zal de verzekeraar dit veelal belonen met een korting op uw maandelijkse premie. Dat is mooi meegenomen! Zorg er dan trouwens wel voor dat het een goedgekeurd systeem is en dat het wordt geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Die vindt u uiteraard in onze uitgebreide database!

 

Goede investering

Vaak denken mensen dat een alarmsysteem in een woning erg veel geld kost. Natuurlijk zijn er systemen op de markt verkrijgbaar, waarvan de kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook prima alarmsystemen te koop voor slechts een paar honderd euro. Wij raden wel ten zeerste aan om deze niet zelf te installeren, maar om een gespecialiseerde elektricien of installateur in te schakelen. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en dat u in aanmerking komt voor de eerder genoemde korting op uw verzekering.

 

Zeker op vakantie

Natuurlijk is het prettig om elke avond met een gerust gevoel te gaan slapen, maar wat dacht u van de vakantieperiode? Want juist in de zomermaanden zijn inbrekers het meest actief. Wanneer u een goed alarmsysteem in uw huis heeft laten installeren, dan weet u zeker dat inbrekers geen kans maken en kunt u met een prettig en zeker gevoel naar uw vakantieadres vertrekken. Laat uw buren ook even weten dat u een alarm heeft geïnstalleerd, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden en het geluid van uw alarmsysteem herkennen.

 

Voor de lange termijn

Er wordt nog vaak gedacht dat een alarmsysteem gebonden is aan de woning waarin hij in eerste instantie is geïnstalleerd. Gelukkig kunnen wij u uit deze droom helpen. Heeft u bijvoorbeeld voor een draadloos alarmsysteem gekozen, dan kunt u dit hele systeem moeiteloos meeverhuizen naar uw nieuwe woning. En is uw alarmsysteem niet draadloos, dan is het alsnog een goede investering geweest. Bij verkoop zal het namelijk de waarde van uw woning verhogen en bent u uw geld dus niet kwijt. Onze vakmannen en elektriciens kijken graag met u verder naar de mogelijkheden.

Laat een Reactie achter