Het schilderen van de buitenkant van de woning is een klus die niet alleen moet gebeuren omdat het mooier lijkt. Vooral het houtwerk aan de buitenzijde heeft nogal wat te lijden onder de weersomstandigheden die wij hier in Nederland zo goed kennen. Wind, regen, hagel, vorst, maar ook de zon zorgen ervoor dat het buitenschilderwerk beschadigt. En dat kan heel vervelende problemen met zich meebrengen. Onze vakmannen denken graag met u mee!

 

Waarom is regelmatig onderhoud van schilderwerk zo belangrijk?

Het schilderen van de buitenzijde van een woning gebeurt ter verfraaiing, maar zeker ook ter voorkoming van achterstallig onderhoud. Een degelijke laag verf beschermt de houten onderdelen (kozijnen en deuren) en zorgt ervoor dat er geen houtrot kan optreden. Wanneer er geen periodiek onderhoud plaatsvindt, kan dit zorgen voor grotere problemen, zoals het moeten vervangen van kozijnen of vervelende lekkages.

Natuurlijk geldt dit ook voor het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning. Wanneer u dit periodiek laat schilderen en onderhouden, heeft eventueel vocht van buiten niet de kans om door de muren heen te dringen. Uiteraard is het belangrijk om de binnen- en buitenkant van uw woning in perfect staat te houden, zodat vocht simpelweg geen kans krijgt om schade aan te richten.

 

Wat is de beste tijd om het schilderwerk te laten onderhouden?

Onze schilders raden aan om schilderwerk aan uw woning in het voorjaar en de herfst goed te controleren. De belangrijkste plekken om te controleren zijn uiteraard de houten kozijnen, aan de onderzijde van houten onderdelen en overgangen tussen liggend en staand houtwerk. Wanneer verf begint te bladderen en loslaat, is dit het meest opvallende teken dat er een schilder ingeschakeld moet worden. Ook kunt u nog de poedertest doen: maak het schilderwerk met een vochtige doek schoon. Blijft er verfpoeder achter op de doek, dan is het tijd om de schilder te bellen.

 

Waarom een vakman inschakelen de beste keuze is?

Er zijn nog steeds veel mensen die het buitenschilderwerk zelf doen. De meest genoemde reden waarom men dit doet, is omdat zij hiermee kosten willen besparen. Toch is het inschakelen van een professionele schilder zeker geen overbodige luxe.

Allereerst zal het resultaat er een stuk beter en strakker uitzien wanneer u het schilderwerk buiten aan een vakman overlaat. Schilders hebben ervoor geleerd en weten precies waar ze mee bezig zijn. Eventuele problemen die ze onderweg tegenkomen, lossen ze dan ook moeiteloos op. En hoe beter de kwaliteit van het schilderwerk, hoe langer u er plezier van heeft!

Daarnaast weet een professional zo’n klus in een fractie van de tijd uit te voeren dan wanneer u het zelf zou doen. Dat betekent ook dat u een stuk minder lang in de rotzooi zit. En deze specialisten werken alleen maar met de beste, professionele materialen, die hen helpen om het werk een stuk makkelijker te maken. U hoeft zich dus ook geen zorgen te maken om eventuele huur van een steiger of andere zaken. 

 

Welke specialist mag uw woning schilderen?

Wij kunnen niet goed genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om het schilderwerk van uw woning aan een schilder over te laten. En nadat uw huis er weer prachtig uitziet, raden wij ook zeker aan om het periodiek onderhoud door de schilder te laten doen. Tussentijdse reiniging van de buitenzijde van uw woning zorgt ervoor dat het schilderwerk en de houten onderdelen in topconditie blijven. Net zolang tot ze weer toe zijn aan een frisse lik verf. 

Rest alleen nog de vraag: Welke specialist uit onze database mag uw woning komen schilderen?

Laat een Reactie achter