Een betrouwbaar keurmerk

Klanten (consumenten) die een opdracht in of om het huis hebben, willen graag zekerheid over de vakman/vakvrouw die ze inhuren. Daarnaast willen ervaren, deskundige vakmannen/vakvrouwen zich onderscheiden van hun minder vakbekwame collega’s. Dit is het belang van een waardevol keurmerk: het Keurmerk Kwaliteitsvakman. De eisen waaraan iedere Kwaliteitsvakman moet voldoen, zijn vastgelegd in overleg met zelfstandige vakmannen/vakvrouwen en consumenten.

Onafhankelijke Stichting Keurmerk Kwaliteitsvakman

Het Keurmerk Kwaliteitsvakman is een initiatief van Zelfstandigen Bouw; met bijna 10.000 leden de grootste belangenorganisatie voor zelfstandige vakmannen/vakvrouwen in bouw, hout en techniek. Zelfstandigen Bouw zet zich al ruim 15 jaar in voor de belangen van zelfstandige vakmensen in de bouwsector en heeft geen winstoogmerk.

Het Keurmerk Kwaliteitsvakman is voor alle zelfstandige vakmannen/vakvrouwen in de bouw, hout en techniek, die voldoen aan de voorwaarden. Het Keurmerk wordt uitgevoerd door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Kwaliteitsvakman.