Het najaar is de uitgerekende periode om een binnenschilder in huis te halen, zodat u uw interieur eens die hoognodige opfrisser kunt laten geven. Het enige waar u zelf nog uw gedachten over moet laten gaan, is de verftechniek die u het mooist vindt. Professionele schilders hebben namelijk zeer diverse technieken om verf aan te brengen, die wij heel graag hier voor u op een rijtje zetten.

Ton sur ton

Wanneer u wel graag eenheid in uw interieur wilt krijgen, maar het toch wat te saai vindt om alle muren in dezelfde kleur te verven, dan zijn er meerdere opties. Zo kunt u ervoor kiezen om de muren in verschillende tinten van dezelfde kleur te laten schilderen. Dan houdt u rust en eenheid, maar het geeft net wat meer dynamiek aan uw woning. Een andere mogelijkheid is om kleurverloop aan te brengen op de muren. Deze manier van verf aanbrengen, die ook wel ombre genoemd wordt, kan van donker naar licht (of andersom) lopen, maar verschillende kleuren die in elkaar overlopen zijn ook mogelijk. Vraag uw binnenschilder zeker eens naar de mogelijkheden!

Een gebarsten effect

Een minder strakke verftechniek dan hierboven beschreven wordt, is craqueleren. Hierbij krijgt de muur juist een soort van gebarsten effect dat erg mooi uitkomt in oudere woningen of in huizen met een landelijke stijl. Dit ‘vintage’ effect krijg je door een muur eerst in de door u gewenste kleur te laten schilderen, waarna er een laag craquelé verf overheen wordt aangebracht. En wanneer er dan nog een laagje normale verf op gezet wordt, heeft u een perfecte ‘gebarsten’ muur.

Behang en verf

Als u het moeilijk vindt om een keuze te maken tussen behang of verf, dan kunt u er ook altijd een combinatie van laten maken. Laat bijvoorbeeld een van de wanden behangen met behang in een bijzonder patroon. Wanneer u die kleur dan weer met verf op de andere wanden terug laat komen, creëert u een speels, maar toch ook harmonieus effect. Onze schilders met keurmerk denken hier graag met u over mee. 

Unieke figuren op de muren

Om echt een uniek interieur te creëren, kunt u de binnenschilder vragen om unieke figuren op uw wanden aan te brengen. Door met speciale sjablonen of met afplaktape te werken, kunt u kiezen voor verschillende decoraties, zoals symbolen, teksten of figuren. Hiermee maakt u van uw huis echt uw unieke thuis.

Een vintage effect

Net als bij het bovengenoemde craquelé-effect, is er nog een manier om uw woning een oudere, vintage uitstraling te laten geven. Bij patineren wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren verf, die samen een ‘versleten’, vintage effect geven. Uw binnenschilder zal hier speciale kant-en-klare producten voor hebben, waardoor het voor hem of haar een fluitje van een cent is. Ook deze verftechniek is uitermate geschikt voor oudere woningen of huizen met een landelijk interieur.

De muren opdelen

Wanneer we het woord lambrisering horen, denken we vaak meteen aan de houten variant. Maar ook dit is een verftechniek die uw wanden een bijzondere uitstraling kan geven. Bij een lambrisering wordt de muur opgedeeld in twee delen, waarvan het bovenste gedeelte meestal wit blijft. De onderkant wordt in een andere kleur geschilderd. Die twee delen hoeven trouwens niet even groot te zijn. Wanneer de scheidslijn hoger ligt, lijkt uw kamer lager. En ligt die lijn lager, dan oogt uw kamer juist hoger. U kunt hierin dus zo creatief zijn als u wilt en ook altijd uw binnenschilder om raad vragen. Ook zou u advies van vakmannen kunnen vragen wanneer u grotere projecten binnen huis wilt doen. 

Laat een Reactie achter