Iedereen die wel eens een aannemersbedrijf in huis heeft gehad, weet dat het soms best lastig kan zijn om te weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Want het is en blijft een inbreuk op uw privacy: er is immers een onbekende in uw huis. Het aannemersbedrijf weet dit natuurlijk heel goed en zal hier uiteraard zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden. Toch is het dan fijn om te weten wat u kunt doen om de dagen, dat die aannemer in uw huis aan het werk is, zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Wij geven alvast een paar handige tips!

 

Natje en droogje

Niemand verwacht van u dat er een compleet verzorgde lunch wordt klaargezet of dat u constant komt vragen of iemand nog wat wil drinken. De meeste vaklui nemen over het algemeen zelf een goed gevulde lunchtrommel mee naar hun klussen. Wat wel zeer gewaardeerd wordt, is dat u rond een uur of 10 een kop koffie aanbiedt, eventueel met iets lekkers erbij. En zijn ze er ‘s middags nog, dan kunt u ze nog zo’n koffiemoment aanbieden. Bent u zelf niet thuis, dan kunt u het koffieapparaat vast klaarzetten met de kopjes ernaast. En is het zomer en vallen de mussen van het dak? Dan is een glas frisdrank of een ijskoud biertje aan het einde van de dag zeker geen overbodige luxe. Kleine moeite, groot gebaar!

 

Geef het aannemersbedrijf de ruimte

Ruimte is natuurlijk een heel breed begrip en dat bedoelen we hier ook in meerdere opzichten. Allereerst is het uiteraard heel belangrijk om het aannemersbedrijf de ruimte te geven om het werk naar behoren te kunnen uitvoeren. Maak de werkruimte dus alvast vrij door alle overbodige spullen weg te halen die eventueel in de weg kunnen staan.

Daarnaast is het goed om vooraf af te spreken in welke ruimte(s) in huis de vaklui mogen komen. Vindt u het niet prettig dat ze het hele huis door banjeren? Geef dit dan gewoon eerlijk aan. Dit zullen zij alleen maar prettig vinden en zo weten ze meteen waar ze aan toe zijn. Vertel waar ze hun bammetjes kunnen opeten tussen de middag en waar ze bijvoorbeeld een bakje koffie kunnen pakken.

 

Communicatie

Zoals in elke goede relatie is communicatie het toverwoord. Zo ook in de zakelijke relatie tussen u en het aannemersbedrijf. En die goede communicatie begint al voordat de klus is gestart. Want wanneer de offerte is goedgekeurd, zijn er nog wat belangrijke zaken die afgesproken moeten worden. Spreek samen met uw vakman het hele proces door, zodat beide partijen weten wat de verwachtingen zijn. Denk hierbij aan het aantal dagen dat nodig zal zijn om de klus te klaren, maar ook de werktijden van uw vakman. Niets zo vervelend als wanneer u nog halfnaakt door het huis loopt en hij staat al bij de voordeur, klaar om aan de slag te gaan. Vergeet ook niet heldere afspraken te maken wanneer er overdag niemand thuis is. Krijgt de vakman tijdelijk een huissleutel, zodat hij kan afsluiten wanneer hij na zijn werkdag vertrekt? En zo ja, neemt hij dan de sleutel mee naar huis of niet? Toch wel allemaal dingen om goed over na te denken én om samen met uw vakman of vakvrouw naar te kijken.

 

Feedback of kritiek op het aannemersbedrijf?

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van kritiek. En geloof ons: ook geen enkele vakman of vakvrouw houdt van kritiek! Maar goed beargumenteerde feedback kan wel ontzettend leerzaam zijn. Dus mocht er tijdens de verbouwing iets gebeuren waar u niet heel blij van wordt, dan is het raadzaam om dit niet als kritiek over te brengen. Uiteraard is het heel goed om het te zeggen, maar vertel het wel op de juiste manier. Dan zal uw kwaliteitsvakman er alles aan doen om het euvel op te lossen en te zorgen dat u weer helemaal tevreden bent. Beloofd! Dit klinkt dan misschien als een inkoppertje, maar helaas is het tegenwoordig toch iets om even bij stil te staan.

 

Rommel

Toegegeven: elke klus of verbouwing brengt nou eenmaal flink wat rommel met zich mee. Dat kan heel vervelend zijn, maar gelukkig is het eindresultaat altijd een heel fijn vooruitzicht. Belangrijk is wel om goed af te spreken wat er met al die ‘rommel’ gebeurt. De ene aannemer regelt zelf een Big Bag of container en laat alles smetteloos achter. Dit zal dan ook vaak verrekend zijn in de offerte. Nu is dit niet altijd zo, dus zorg dat u het van tevoren weet. Want puin stapelt zich snel op en als uw vakman ervan uit gaat dat u dit zelf zou regelen dan kan er al gauw een probleem ontstaan. Spreek dit van tevoren af en kijk ook goed waar die Big Bag of container geplaatst kan worden. Dat scheelt achteraf ontzettend veel zorgen!

Aannemersbedrijf gezocht in uw eigen regio?