Bij een schilder denken we vaak meteen aan iemand die voornamelijk woningen en gebouwen van binnen en buiten mooier maakt. Nu doen ze dit natuurlijk ook vaak, maar de kerntaak van een schildersbedrijf is in principe om de diverse onderdelen van een gebouw weerbaar te maken tegen de (weers-)invloeden van buitenaf. Die onderdelen zijn dan grotendeels de deuren, kozijnen en ramen. Deze moeten om de zoveel tijd van een goede laag verf worden voorzien, zodat ze goed bestand zijn tegen vocht.

Daarnaast is het zetten en afkitten van glas een andere belangrijke taak voor een schildersbedrijf. Nieuwe kozijnen nodig? Ook dan kun je terecht bij de meeste schildersbedrijven. En uiteraard zal een schilder in en om een woning niet alleen schilderen ter bescherming tegen vocht. Een schildersbedrijf wordt ook regelmatig ingehuurd om een woning of gebouw te verfraaien. Een nieuwe kleur op de muren, binnen en buiten, zorgt vaak voor een heerlijk frisse uitstraling.

De schilders onder onze kwaliteitsvakmannen hebben allen zeer veel kennis van zaken. Die hebben ze ook zeker nodig, want er zijn diverse soorten ondergronden om te schilderen. Uw kwaliteitsvakman heeft uiteraard de juiste vakkennis in huis en weet hierdoor heel goed welke voorbehandeling er nodig is op welke ondergrond. Ook is er keuze uit talloze soorten verf, die elk hun eigen toepassing kennen. Laat het maar aan een schildersbedrijf met ons Keurmerk over om de meest geschikte verf uit te zoeken voor uw klus!

 

De buitenschilder

De buitenkant van uw woning of bedrijf is natuurlijk het eerste wat mensen zien, dus dan wilt u dat dit er onberispelijk uitziet. Ook is het heel belangrijk om de buitenkant van gebouwen zo goed mogelijk te beschermen met een goede verflaag. Een schildersbedrijf weet precies welke verf uw woning of bedrijfspand nodig heeft.

Kijk maar eens hoe onze Kwaliteitsvakman Wiltan uit Heemskerk deze garagedeuren weer strak in de lak heeft gezet. Zij hebben dan ook ruime ervaring als schildersbedrijf. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven en VVE’s. Zij bieden een totaalpakket van schilderswerkzaamheden en onderhoud, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het schilderwerk van uw woning.

 

Kozijnen aan de buitenkant | Schildersbedrijf Tertiair

Onder onze vele Kwaliteitsvakmannen zitten nogal wat schildersbedrijven. Eén hiervan is Schildersbedrijf Tertiair uit Emmen. Bladerend door de foto’s van eigenaar Sjaak van Hese kwamen wij een paar mooie voorbeelden tegen van schilderwerk ten behoeve van onderhoud en verfraaiing. Zoals bijvoorbeeld deze foto (2 ramen met huishoudtrap ervoor) waarop heel goed te zien is wat een absolute vakman hij is. Hij heeft ervoor gekozen om de kozijnen van deze prachtige woning in contrasterende kleuren te schilderen, waardoor het echt een lust voor het oog is geworden. Naast het feit dat deze woning er onderhoudstechnisch weer even tegenaan kan, ziet het er ook nog schitterend uit!

 

Rotte kozijnen herstellen

Wanneer uw woning houten kozijnen of deurposten heeft, dan kunt u te maken krijgen met houtrot. Dit wordt veroorzaakt door vocht en het is te herkennen aan zachte plekken in het hout, verkleuring, het loslaten van stukjes hout en/of schade aan de verf die er op zit. Er kunnen verschillende oorzaken voor houtrot zijn, zoals slecht onderhoud van het schilderwerk, maar ook kit of stopverf die niet meer voldoet.

Gelukkig is er wel iets te doen om de kozijnen en deurposten, die aangetast zijn door houtrot, te herstellen. Kwaliteitsvakman Q. Boonstra uit Amsterdam bijvoorbeeld. De eigenaar van dit schildersbedrijf weet precies hoe hij met houtrot om moet gaan en wat hij kan doen om uw aangetaste kozijnen weer als nieuw te maken. En daarna is het uiteraard van groot belang om het schilderwerk goed te blijven onderhouden!

 

De binnenschilder | DB Schildersbedrijf

Ook al zijn wij Nederlands een echt doe-het-zelf-volk, toch is het ook voor veel klussen echt wel verstandig om een Kwaliteitsvakman in te schakelen. Neem nu bijvoorbeeld de renovatie van een trap, al dan niet van hout. Daar gaat behoorlijk wat werk in zitten, helemaal als er vloerbedekking op zit. Deze moet er eerst vanaf worden gehaald, daarna is het heel belangrijk om de lijmresten volledig te verwijderen. Hierna zal de trap helemaal glad geschuurd moeten worden voor de eerste laag grondverf er op kan. En afhankelijk van de gekozen kleur(en) en verfsoort zullen er dan een paar lagen verf of lak op komen. Een aardige klus wanneer u dit helemaal zelf gaat aanpakken.

Een binnenschilder kan u al dit werk gelukkig uit handen nemen. Dat is natuurlijk ook zijn specialiteit; het opknappen en verfraaien van uw interieur. Onze Kwaliteitsvakman DB Schildersbedrijf uit Amersfoort is bijvoorbeeld zo’n specialist. In zijn portfolio kwamen we prachtige voorbeelden tegen van zijn werk als binnenschilder. Hij is dan ook gespecialiseerd in onderhouds- en restauratieschilderwerk voor woningen en bedrijven. Niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten trouwens.

 

Schilder in uw regio

Heeft u zelf een klus waar u liever niet uw handen aan vuilmaakt? Een groot of klein schildersproject waarvoor u een echte specialist kunt gebruiken? Wij hebben een keur aan Kwaliteitsvakmannen en -vrouwen, dus er is zeker een schildersbedrijf in uw regio die u hiermee kan helpen. Zoek in onze database en vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!