Een vraag die de installateurs onder onze keurmerkhouders regelmatig krijgen, is hoe zij weten wanneer hun cv-ketel vervangen moet worden. Nu is dit een vraag die niet één specifiek antwoord heeft, want er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat uw cv-ketel vervangen dient te worden.

 

Dure reparatie of cv-ketel vervangen?

Wanneer uw cv-ketel stuk gaat en er een dure reparatie noodzakelijk is om deze weer op te lappen, dan is het raadzaam om de aanschaf van een nieuwe ketel te overwegen. Vooral bij oudere ketels kan het repareren van bepaalde onderdelen flink in de papieren lopen. Dan is het vaak verstandiger om wat extra geld neer te leggen en meteen te investeren in een compleet nieuwe cv-ketel. Want wie weet gaat er bij die oudere ketel binnenkort wel weer iets stuk en dan bent u nog meer geld kwijt. Vraag één van onze keurmerkhouders in uw regio om advies wanneer u twijfelt!

 

Een nieuwe cv-ketel bespaart geld!

Ja, dat leest u goed: de aanschaf van een nieuwe cv-ketel zal in eerste instantie natuurlijk geld kosten, maar het zal u na een paar jaar alleen maar winst opleveren. Vooral wanneer uw huidige ketel ouder is dan 12 jaar zal deze zeker niet het rendement behalen van de cv-ketels die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Deze zijn namelijk zoveel zuiniger, waardoor u echt enorm op uw stookkosten en dus op uw energierekening gaat besparen. Hiermee zal uw investering werkelijk in een paar jaar alweer terugverdiend zijn.

 

Expertadvies

Keurmerkhouder Peter Stokje van Stopet Installatietechniek:

“Veel mensen wachten met het vervangen van hun cv-ketel totdat hun oude ketel kapot is en reparatie niet meer mogelijk is. Ik raad dat altijd af. Een cv-ketel moet na circa 12 jaar vervangen worden. Met een tijdige vervanging bespaart u namelijk op uw energiekosten.

Heeft u bijvoorbeeld een HR-ketel van vóór 2008 die kapot is, dan kan het vervangen van uw cv-ketel een voordeliger keus zijn dan deze te laten repareren. HR-ketels die zijn gebouwd na 2008 zijn namelijk veel efficiënter qua warmte en brandstofverbruik.

Het laten vervangen van uw oude cv-ketel kan u jaarlijks tot zo’n €180,- opleveren. Ook kunt u de ketel laten vervangen om deze beter te laten aansluiten op uw warmwatervraag. Een cv-ketel kan immers per minuut slechts een bepaalde hoeveelheid water leveren. Wanneer deze hoeveelheid in overeenstemming is met uw gemiddelde waterverbruik, gebruikt u de verwarmingsketel het meest efficiënt. Wanneer uw huishouden echter de laatste jaren is gegroeid, dan kan het zijn dat u baat heeft bij een andere ketel.

Het vervangen van een cv-ketel wordt ook vaak gedaan om de waarde van een woning te verhogen. Wanneer men van plan is om de woning te gaan verkopen of verhuren, wordt meestal een nieuwe cv-ketel geplaatst. Het vervangen van uw cv-ketel is dan ook gunstig wanneer u uw huis wilt laten taxeren.”

 

Vloerverwarming & Decentrale warmteterugwinning

De laatste jaren is vloerverwarming steeds populairder geworden ten opzichte van de standaard radiatoren die je in de meeste woningen vindt. Het grote voordeel van deze manier van verwarmen is dan ook dat het enorm bespaart in de energiekosten. Daarnaast vinden veel mensen het ook mooier dat deze verwarming ‘verstopt’ is en je in huis meer ruimte wint, doordat je geen rekening meer hoeft te houden met radiatoren tegen de muren.

Keurmerkhouder Loodgieters- en Renovatiebedrijf Noël is inmiddels al 26 jaar zelfstandig ondernemers en volgt regelmatig cursussen bij zijn leveranciers en fabrikanten. Sinds kort werkt hij ook met ventilatie en warmteterugwinning. Dat laatste is zeker iets om in de gaten te houden volgens Noël, want decentrale warmteterugwinning is helemaal in opkomst. In het kort betekent het dat de warmte uit de afgevoerde lucht weer wordt gebruikt om de binnenkomende lucht te verwarmen. Zeer duurzaam dus!

CV Ketel vervangen

Design Radiatoren

Nu weten we dat niet iedereen fan is van vloerverwarming. En dat ook niet iedereen die radiatoren kwijt wil. Want waar hang je dan je natte handschoenen/sjaal op na een flinke regenbui? En waar hang je die handdoek op na een warme douche? Gelukkig zijn er nog steeds veel verschillende manieren om het huis te verwarmen. Zoals met design radiatoren bijvoorbeeld. Keurmerkhouder De Kock Dak & Loodgieterswerken kan u hierbij enorm goed helpen. Met jarenlange ervaring en vele tevreden klanten is hij een absolute specialist wanneer u die oude radiatoren wilt vervangen voor een paar nieuwe design modellen!